Witamy w EULEAD!

Europejski Klub Doskonałości Przywództwa i Zarządzania (EULEAD) promuje połączenie zarządzania przedsiębiorstwem z etycznym myśleniem i działaniem zorientowanym na wartości. Nasi członkowie to przykładne osobowości, które reprezentują europejską kulturę wartości i reprezentują uczciwość i siłę. EULEAD daje możliwość wzajemnej wymiany, a także szkolenia i dalszej edukacji na najwyższym poziomie. Ponadto oferujemy naszym członkom doskonałe treści naukowe i narzędzia zarządzania zorientowane na aplikacje. W ramach naszej oferty szkoleniowej i dokształcającej znajdziesz szkołę letnią, salony EULEAD, warsztaty, seminaria i szkolenia z zakresu przywództwa i zarządzania.

Eksperci EULEAD

EULEAD przedstawia naszą nową serię wydarzeń online "Eksperci EULEAD – za (h) siebie nawzajem – razem“. Zapraszamy do dyskusji na aktualne tematy najwyższej klasy osobistości i czołowych ekspertów.

Wykład ekspertów EULEAD nr 4 (część 2/2) Opat Columban Luser OSB, opat opactwa Göttweig

Wiele funkcji i obowiązków charakteryzowało życie zakonne Płyta OSB Columban LUSER, Opat opactwa Göttweig (Dolna Austria), który został po raz pierwszy wybrany opatem w 2009 roku na okres 12 lat. Został potwierdzony na urzędzie w marcu 2021 r. Teraz zobacz drugą część wydarzenia w Ringturm of Wiener Städtische Versicherung 2 czerwca 08.06.2021 r.

Część 2/2

Wykład ekspertów EULEAD nr 4 (część 1/2) Opat Columban Luser OSB, opat opactwa Göttweig

EULEAD przedstawia czwartą edycję internetowej serii wydarzeń "Eksperci EULEAD - Für(h)reinander - Miteinander".
W tym numerze przemawia Płyta OSB Columban LUSER, Opat opactwa Göttweig (Dolna Austria) nad zarządzaniem ważnym klasztorem benedyktynów. Moderowany dialog odbył się online 08.06.2021 czerwca XNUMX r. w Ringturm w Wiener Städtische Versicherung.

Część 1/2

Wykład ekspertów EULEAD nr 3 Dr. Johanna Rachinger

EULEAD prezentuje trzecią edycję internetowej serii wydarzeń "Eksperci EULEAD - Für(h)reinander - Miteinander".
W tym numerze przemawia Dyrektor Generalny ÖNB dr. Johanna Rachinger o kierownictwie największej instytucji pamięci w naszym kraju.
dr Johanna Rachinger studiowała teatrologię i germanistykę na Uniwersytecie Wiedeńskim. W latach 1995-2001 była dyrektorem zarządzającym wydawnictwa Ueberreuter. Od czerwca 2001 jest dyrektorem generalnym Austriackiej Biblioteki Narodowej.

Seminarium internetowe ekspertów EULEAD nr 2 Dr. Zaznacz czarny

dr Markus SCHWARZ, dyrektor zarządzający placówek opiekuńczo-zdrowotnych SeneCura, został zaproszony jako główny mówca w dniu 10.12.2020 grudnia 19 r. Ze względu na pandemię COVID XNUMX placówki opiekuńcze i zdrowotne są szczególnie trudne w takich dniach. Dowiedz się z pierwszej ręki od dyrektora zarządzającego jednej z największych placówek opiekuńczo-zdrowotnych, przed jakimi wyzwaniami przywódczymi i zarządczymi stoi obecnie i czego można się od nich nauczyć.

Seminarium internetowe ekspertów EULEAD nr 1 Univ.-Prof. dr Reinhard Krepler

Tego wieczoru przywitaliśmy się prof. dr Reinhard KREPLER, który dał nam wgląd w jego wieloletnie doświadczenie i skuteczne strategie zarządzania kryzysowego.
dr Krepler jest prezesem Wiedeńskiego Czerwonego Krzyża i wieloletnim dyrektorem medycznym Wiedeńskiego Szpitala Ogólnego.